România Verde Proiect de Țară !

România Verde

Proiect de Țară care poate genera un milion de locuri de muncă dacă folosim corect bani Europeni !

 

 

stiker

www.eem.uv.ro

 

Proiecte

 

 • Proiecte pe judete:
  • Masuratori de vant in zone montane si Dobrogea
  • Parcuri eoliene de 450 MW astfel: 250 MW in Dobrogea, zona costiera Eforie Sud – Tuzla, Costinesti – Olimp, Vama Veche – Mangalia si 200 MW zona montana Rotunda, Suhard, Bargau, Rodna, Mtii Apuseni, Rinca (Gorj) si Obarsia Lotrului, Voineasa – Malaia
  • Parc fotovoltaic 30 MW
  • Retea hidraulica pe traseul de autostrazi in lucru, capabil sa transporte mari cantitati de apa sa produca energie hidro sa protejeze la seceta marile aglomeratii urbane si sa asigure gratuit apa pentru irigatii in marile zone agricole, conform hartilor atasate. Legatuti de la acumularea Bicaz cu riurile Moldova, Siret, Prut, Mures, Tirnave, Olt, Prahova, Buzau
  • Amenajari hidro mari la: Parva-Salva pentru Somes si Tisa, Sieu-Ardan pentru Mures, Beclean, Dej, Rastoci pe Somesu Mare, Lapus, Cavnic si Apold-Bradeni pentru Tirnave.
  • Amenajari hidro cu capacitati mici de acumulare (maxim 36 ore) la Repedea 580, Poienile de sub Munte 620, Vaser-Novat 600, Borsa 600, Iza 700, Salauta 700, Somes-Cormaia 450, Ilva 510, Lesu 550, Tiha Bargau 620, Bistrita Birgau 600 – iesire Colibita, Cusma 520, Rastolnita-Mures 500 – confluenta cu Galauaia, Lapusna 780,Lapusna-Ghurgiu 615, Gurghiu- Mures 365, Buru-Iara 363 ,Cheia 340 – Turda 320, Ienut-Mures 277, Gura Aries-Mures 260, Coroi-Tirnava Mica 314, Dumbraveni-Sighisoara 330, Tirnava Mare-Cincu-Fagaras (+Hidroelectrica) 416, Persani-Sinca 484, Dumbravita 520, Cristian 590, Postavarul 657, Cheile Risnoavei 720, Sinaia 820, Comarnic 564, Cimpina 352, Filipesti 260, Teleajen 82, Dridu 61, Sineu 780, Subcetate-Ditrau 690, Tulghes-Pintic 607 (Bicaz+Hidroelectrica)500, Mitocu-Balan 646, Cracauani 500, Timisesti-Tg Neamt 285, Pascani (+Hidroelectrica) 216, Balcesti 80, Podul Ilioaiei 57, Prut 35, Plescoi 150, Buzau 70, Dedulesti 170, Rm Sarat 71, Dragoslaveni 120,Gugesti 72, Brosteni 150, Focsani 73, Panciu 200, Ivancesti 85, Garoafa 70, Calinesti-Siret 72 (Hidroelectrica).
  • Sisteme integrate de protectie la inundatii si alerta la cod rosu.
  • Sisteme de “stors” norii in zona acumularilor Parva, Bicaz, Lotru; sisteme de formare ghetari atificiali pe vaile nordice.
  • Sisteme moderne de incalzire electrica in scoli, gradinite si spitale, daca acestea au fost izolate termic.
  • Toate amenajarile subterane folosite in timpul lucrarilor, vor avea si o componenta de depozite subterane, la finalul proiectului. Acestea vor fi folosite pentru a depozita cartofi si fructe sau culturi de ciuperci, si cu ajutorul pompelor de caldura vor mentine temperatiuri controlate intre 1 si 4 grade Celsius. Diferenta de temteratura se va regasi la suprafata in cladiri utile ADI EEM
  • Toate locatiile turistice, piscicole sau administrative ale ADI EEM, din zona rurala, vor fi dotate cu sisteme de incarcare a masinilor hibride si parcari pe masura, pentru a stimula dezvoltarea si utilizarea autovehiculelor cu propulsii alternative. Toate locatiile eoliene de pe litoral vor fi si amenajari costiere si combinate cu generatoare antrenate de valuri.
  • Programe sociale pentru stabilizarea Rromilor nomazi in zone rurale, cu investitii in energie verde si mecanisme atractive de stabilizare si educare pe termen lung, inclusiv asigurare cu energie gratis, daca se fixeaza in zona si trimit copiii la scoala.

  • Traim in lumea pe care ne-o cream.

    

    

   In fiecare zi, resursele naturale pe care planeta ni le ofera se imputineaza. Rezervele de combustibili fosili se raresc si refacerea lor dureaza milioane de ani. Exploatarile petroliere sunt dificile si produc accidente cu efecte ireversibile asupra ecosistemelor pe care le afecteaza. Padurile se defriseaza nemilos iar purificarea aerului de CO2 scade cu fiecare hectar disparut. Am ajuns la un nivel critic! E timpul sa devenim responsabili! Trebuie sa cautam metode alternative de producere a energiei, metode care sa fie in armonie cu natura, nu impotriva ei. Trebuie sa invatam sa consumam cumpatat si sa avem grija de planeta noastra.Stiinta a avansat uluitor in ultimii ani, si odata cu ea, si tehnologiile de producere a energiei verzi. De la turbine eoliene la panouri solare si de la pompe de caldura la hidrocentrale, toate aceste mecanisme ne ajuta sa exploatam eficient resursele regenerabile pe care planeta ni le ofera.

   De ce mecanisme de producere a energiei curate dispunem?

  • Turbinele eoliene

  • Panouri fotovoltaice (solare)

  • Hidrocentralele

img.antetwww.evmd.uv.ro

 

 

Proiecte

 

 • Masuratori de vint in zona Balanesti (429 m inaltime) si alte zone cu potential eolian.
 • Parcuri eoliene de 500 MW.
 • 30 MW photovoltaic park
 • Amenajari hidro mari pe Nistru in zonele: Soroca 58, Rabnita 28, Bender 9, Purcari-Viisoara 1, si pe Prut in zonele: Pererita � Slobozia-Sirauti 108, Crasnaleuca – Bogdanesti 91, Hermeziu � Valea Rusului 91, Bosia � Ungheni 35 , Podul Hagiului � Cotul Morii 28, Saratu � Saratu-Razesi 20, Bogdanesti � Cantemir 10, Slobozia Mare � Tulucesti 3.
 • Amenajari hidro capabile sa produca 180 MW energie.
 • Sisteme integrate de protectie la inundatii si alerta la cod rosu.
 • Sisteme moderne de incalzire electrica in scoli, gradinite si spitale, daca acestea au fost izolate termic.
 • Toate locatiile turistice, piscicole sau administrative din zona rurala, vor fi dotate cu sisteme de incarcare a masinilor hibride si parcari pe masura, pentru a stimula dezvoltarea si utilizarea autovehiculelor cu propulsii alternative.
 • Programe sociale pentru cei care su suferit de pe urma inundatiilor din 2008-2009, cu investitii in energie verde si mecanisme atractive de stabilizare si educare pe termen lung, inclusiv asigurare cu energie gratis.

 

 

 

Scopul nostru

 

Acest proiect al societatii civile, protejeaza pe termen lung banul public al intregilor comunitati rurale si orasenesti de lacomia baietilor destepti din energie.

Increzatori in forta si corectitudinea administratiei europene, convinsi de dorinta ca beneficiile integrarii trebuie simtite de cat mai multi cetateni ai ei, de forta si transparenta pietei de capital, am pregatit acest proiect alternativ pentru Republica Moldova, cu sprijinul Romaniei.

Inainte sa cerem bani va cerem sfaturi: “Cum sa reusim?, “Cum sa nu gresim?”. Abia apoi putem sa incepem sa muncim.

Va garantam ca cel putin 50% din locurile de munca create de acest proiect se vor adresa lumii rurale, 10% populatiei defavorizate, din care, jumatate aflati in detentie pentru furt (ca sa isi asigure existenta zilnica).

Deviza noastra este:

CU BANII FAMILIEI SA FII ECONOM, IAR CU BANII COMUNITATII ZGARCIT, CA SA REUSESTI.

In cazul unui raspuns favorabil, prima noastra preocupare va fi sa avem alaturi de noi un reprezentant al OLAF din prima zi a proiectului.

Asociatia noastra vine in sprijinul localitatilor rurale, prin proiecte care vizeaza obtinerea de energie curata prin tehnici moderne si ecologice. In zonele rurale exista multe locatii cu potential eolian, solar sau hidrologic. Scopul nostru este sa gasim aceste zone si impreuna cu autoritatile locale sa dezvoltam aceste proiecte.

Noi cautam, in acest scop, oameni cu viziune si cu dorinta de a construi un viitor mai sanatos pentru Moldova si urmasii ei.

www.evmd.uv.ro

 

About tusluc

Din Popor pentru Popor
Bookmark the permalink.

Comments are closed.